sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Resepti: Terveellinen granola

Heippa! Olen jotenkin kuvitellut, että granolan tekeminen itse olisi hankalaa. Asiaa googlailtuani huomasin kuitenkin, että eihän se itse asiassa olekaan ja kaikki ainekset jopa löytyvät valmiina kaapista! Eilen päätin siis kokeilla ja onneksi niin, koska lopputuloksesta tuli todella herkullinen ja paljon valmiina ostamiani maukkaampi! Tässä siis teillekin mun ohjeeni helppoon kotitekoiseen granolaan. Mikä parasta, tämä on muuten vielä täysin sokeritontakin toisin kuin monet kaupassa myytävistä!



Tarvitset:

  • Kaurahiutaleita
  • Ruishiutaleita
  • Kookosöljyä
  • Hunajaa
  • Kanelia
  • Kurpitsansiemeniä
  • Pähkinöitä
  • Kuivattuja hedelmiä/marjoja

Tein itse puolen litran purkkiin sopivan määrän granolaa ja siihen menee n. 2 dl kaura- ja sama määrä ruishiutaleita. Sitten joukkoon lisätään rouhitut pähkinät ja kurpitsansiemenet. Sen jälkeen seokseen laitetaan pari isoa ruokalusikallista kookosöljyä (sulatettuna) ja hunajaa ehkä ruokalusikallisen verran - pääasia, että seos ei näytä enää kuivalta! Sitten vielä mausteeksi hiukan kanelia ja koko seos levitellään pellille leivinpaperin päälle. Granolaa paahdetaan uunissa keskitasolla 100 asteessa vajaa puoli tuntia viiden minuutin välein seosta käännellen. Kun granola on ruskistunut, se on valmista otettavaksi pois uunista.

Kun seos on jäähtynyt, sekaan voi lisätä oman maun mukaan erilaisia kuivattuja hedelmiä ja marjoja. Minä laitoin goji- ja mulperimarjoja sekä rusinoita. Itse tein tämän mitoitettuna tuohon puolen litran purkkiin, kun kerran sellaisen omistan, mutta kerralla voisi tehdä suuremmankin satsin, koska tämän pitäisi ilmatiiviissä astiassa säilyä ainakin kuukauden verran! Sitten vaan granola käyttöön smoothieissa, jugurtin kanssa tai miten ikinä haluaa!

Jos tykkäät granolasta, muttet ole vielä kokeillut sen tekemistä itse, suosittelen tätä helppoa ohjetta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Kommenttisi piristää päivääni, kiitos siitä :)