sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Itsenäsi olet paras!

Tänään ajattelin kirjoitella pitkästä aikaa taas vähän syvällisempää juttua. Nimittäin asiaa epävarmuudesta, jota ihan jokaisella meistä varmasti on enemmän tai vähemmän. Tai keskitytäänpä kuitenkin mieluummin siihen, miksi se kannattaisi unohtaa! Joka paikka on täynnä sitä, miten pitäisi elää, miltä pitäisi näyttää tai mitä tehdä. Kuuntelemalla liikaa muiden mielipiteitä saattaa hukata itsensä. Ajattelin nyt jakaa teidän kanssanne 5 asiaa, jotka olen elämän varrella oppinut ja joiden ansiosta mulla on nykyisin itseni ja elämäni kanssa aika hyvä olla.


1. Tee niitä asioita, joita itse haluat ja joista nautit - älä niitä, mitä joku muu odottaa sinun tekevän. Kukaan muu ei tiedä, mikä on sinulle parasta. Kokeile kaikkea, mikä kiinnostaa, äläkä jää odottamaan jotakin "sopivaa hetkeä", koska muuten sitä ei välttämättä ikinä tule.

2. Keskity parhaisiin puoliisi. Tästä maailmasta löytyy tuskin yhtäkään ihmistä, joka olisi tyytyväinen ihan kaikkeen itsessään. Ei siis kannata käyttää aikaa miettiessä, mikä itsessä on huonoa vaan sitä mikä on hyvää! Yhtäkkiä saatat huomata unohtaneesi ne huonot jutut kokonaan!

3. Uskalla ottaa riskejä. Kun yrittää, saattaa aina välillä mennä vikaankin. Se, joka ei koskaan epäonnistu, ei varmaan ole koskaan yrittänytkään mitään uutta. Epäonnistumiset kuuluvat elämään, eikä niitä kannata jäädä turhaan vatvomaan. Niiden kautta voi oppia ja kehittyä!





4. Älä matki muita. Päätä itse, mitä haluat ja seuraa sitä, vaikkei se olisikaan muiden mielestä halutuinta/cooleinta/mitä ikinä... Ei kannata yrittää käyttäytyä tai näyttää siltä kuin joku muu, vaan siltä, mitä itse ihan todellisuudessa on. Aitoudella pääsee pitkälle ja löytää ympärilleen niitä ihmisiä, jotka tykkäävät siitä oikeasta sinusta.

5. Muista, että muut eivät mieti sinua niin paljon kuin ehkä luulet. Siitä tulee helposti kuviteltua, että joku vaikka katsoo kadulla jotenkin pahasti ja yhtäkkiä iskee epävarmuus, että onkohan naamassa jotakin tai vähintään vaatteet väärin päin. Todennäköisesti katsoja ei kuitenkaan ole ajatellut yhtään mitään, vaan sattunut muuten vain katsomaan päin. Ja toisaalta, mitä väliä silläkään olisi, jos joku vieras sitten katsoisikin pahalla - tuskin tapaat koko tyyppiä enää ikinä.


Siinä ne viisi oppia tulivat. Oliko ihan kliseitä vai pistikö miettimään? Nämä ovat mun mielestä sellaisia juttuja, joita kannattaa aina välillä tietoisesti pysähtyä ajattelemaan, koska loppujen lopuksi yksinkertaisilla asioilla on tosi suuri vaikutus elämässä! Muista, että kukaan muu ei tiedä, millainen on hyvä sinä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Kommenttisi piristää päivääni, kiitos siitä :)