torstai 9. maaliskuuta 2017

Matkavinkit Madridiin

Noniin, viimeinkin vähän juttua Madridista! Tässä siis tuevat mun lempparijutut ja vinkit Madridiin suuntaaville. Täytyy sanoa, että kaikkineen tykkäsin kaupungista kovasti. Vaikka kaupunki kokonaisuudessaan onkin valtavan suuri, oli keskustassa kaikki mukavan lähellä. Kannattaa siis ehdottomasti ottaa hotelli keskustasta niin liikkuminen paikkoihin on helppoa ja oikeastaan kaikki nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä.

Nähtävää: Kuninkaan palatsi eli Palacio Real oli mun mielestä näkemisen arvoinen paikka. Jotenkin monarkiaan liittyvät jutut on aina kiehtoneet minua ehkä juuri siksi, kun ne suomalaisena tuntuu niin kaukaisilta omaan elämään. Joka tapauksessa verrattuna esimerkiksi Museo del Pradoon, jossa myös käytiin, tykkäsin kuninkaanlinnasta paljon enemmän. Parque del Buen Retiro oli myös aurinkoisena päivänä kiva paikka hengailla ja erityisesti tykkäsin sen keskeltä löytyneestä kristallipalatsista, jossa oli jotenkin sellainen tunnelma kuin olisi ollut toisessa maailmassa.

 photo DSC_3425_zps4xkjscye.jpg

Shoppailu: Gran Via oli täynnä niitä liikkeitä, jotka sopivat parhaiten mun budjettiin. Löytyi Bershkat, Primarkit, Pull & Bearit ja kaikki mahdolliset vastaavat liikeet. Käytiin katselemassa myös Calle de Serrano kadulla kalliimmissa merkkiliikkeissä ja El Corte Inglés -tavaratalossa. Sieltä en tosin itse löytänyt (...kröhöm, raaskinut ostaa :D) mitään.

 photo DSC_3380_zpsdkxrz0a3.jpg photo DSC_3404_zpscbcy28lx.jpg

Ruoka ja juoma: Kekusta oli aivan täynnä erilaisia ravintoloita, kahviloita ja baareja, joten ruuan tai juoman löytäminen ei todellakaan tuottanut vaikeuksia. Mun suosikkipaikkoja oli Mercado de San Miguel, joka oli vähän kuin kauppahalli täynnä erilaisia pieniä tapaskojuja, joista sai keräiltyä syötäväksi niin suolaisia kuin makeitakin juttuja. Toinen paikka, jossa käyntiä suosittelisin, oli Nice to Meet You -kattoterassi, jossa juomat olivat todella kalliit, mutta ylätasanteen koko Madridin kattavan näköalan takia sellaisesta kuitenkin kannatti maksaa!

 photo DSC_3402_zpshlojnom4.jpg

Siinäpä oli mun matkavinkit! Kaikkineen Madrid oli mun mielestä vierailemisen arvoinen kaupunkikohde, vaikka siellä ei olekaan samalla tavalla kuuluisia nähtävyyksiä kuin vaikka Lontoossa tai Pariisissa. Esimerkiksi pitkän viikonlopun aikana ehtii hyvin kierrellä ja nähdä tärkeimmät. Tykkäsin ja suosittelen Madridia matkakohteena!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Kommenttisi piristää päivääni, kiitos siitä :)