perjantai 3. helmikuuta 2017

Resepti: Aasialainen kanakeitto

Moi pitkästä aikaa! Tänään ajattelin jakaa teidän kanssa yhden reseptin, joka on ihan mun lemppariruokia. Tämän ruuan valmistaminen on helppoa, mutta aikaa kuluu jonkin verran, koska olen huomannut, että maku tulee paljon paremmaksi, kun keiton antaa hautua ihan rauhassa. Suosittelen kokeilemaan tätä reseptiä, mikäli aasialaishenkiset maut ovat sinunkin mieleesi!



Tarvitset (2 annosta)
200g kanaa (käytin hunajamarinoitua)
tölkin kookosmaitoa
wok-kasviksia
sipulia
tagliatellepastaa
soijakastiketta
chili-maustetta
(+muita mausteita oman maun mukaan)

Näin homma siis hoituu! Ensin paistetaan kanaa jonkin aikaa ja loppuvaiheessa lisätään mukaan myös kasvikset paistumaan hetkiseksi. Kun kana on kypsää, kaadetaan joukkoon kookosmaito ja lämmitetään koko homma kiehuvaksi. Soija ja chilimauste (ja hunaja, jos käytät maustamatonta kanaa) on mun mielestä tässä ruuassa ne "must-jutut", että saa aikaan sopivan aasialaisen maun. Itse lisään tällaisiin itämaisiin ruokiin yleensä muutaman pisaran riisiviinietikkaa ja lisäksi laitoin vielä hiukan suolaa sekä kuivattua korianteria. Maistelemalla ja lisäämällä mausteita pikkuhiljaa sen tietää parhaiten, milloin maku miellyttää omaa suuta! Sitten annetaan keiton kiehua ihan miedolla lämmöllä n.15 minuuttia välillä sekoitellen, jonka jälkeen lisätään pasta (laitoin 2 sellaista "rullaa") ja keitetään vielä sen aikaa, että sekin on kypsää.

Sinäpä se siis. Sitten vain keitto lautaselle ja herkuttelemaan. Toki tämä onnistuu vähemmälläkin keittelyllä, mutta jos kestää odotella vähän aikaa, liemestä tulee kyllä entistäkin maukkaampi!

Kuulostaako tämä ruoka teistä hyvältä? Mulle ainakin tuli nälkä taas :'D Mutta nyt, ihanaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Kommenttisi piristää päivääni, kiitos siitä :)