tiistai 17. tammikuuta 2017

Terveiset Hollannista!

Hei vaan! Lomat on lomailtu ja täällä ollaan taas palailtu arkeen uudelleen. Jotenka siis, minkäpä muun aika nyt olisikaan kuin pienen matkapostauksen! Nytpä tulee siis mun kokemukset Amsterdamista ja Utrechtista kuvien kera tietysti. Olen keksinyt omaperäisesti kuvata esimerkiksi tulppaaneja ja polkupyöriä eli tästä lähtee!

 photo Hollanti004_zpsme7qboev.jpg photo Hollanti001_zpslkoaaru3.jpg photo Hollanti005_zpsddxrllsv.jpg

Matkan ensimmäinen etappi oli Amsterdamissa. Tämä oli mun ensimmäinen kerta Hollannissa ja Amsterdam on tietysti se tunnetuin kaupunki siellä, joten täytyihän se nyt sitten nähdä! Tykkäsin kyllä paikasta, mutta tuntuu, että bilematkalle tämä voisi olla parempi kohde kuin rentoutumiselle. Shoppailumahdollisuuksia oli kuitenkin runsaasti, ravintoloitakin löytyi paljon (tosin suuri osa oli melko hintavia) ja museoita olisi ollut kiertää vaikka millä mitalla. Käytiin me kävelemässä läpi punaisten lyhtyjen aluettakin, joka on jokseenkin hämmentävä paikka, koska onhan se nyt kummallista, että suunnilleen kaikkialla euroopassa laiton juttu, onkin täällä yhtäkkiä yksi tunnetuimpia nähävyyksiä! Kyllä Amsterdam on vierailemisen arvoinen paikka joka tapauksessa, vaikkei mun lempparikaupunkien joukkoon ehkä päässytkään.

 photo Hollanti006_zps8fodfcnz.jpg photo Hollanti008_zpshcw13wgu.jpg photo Hollanti007_zpsgzmsbah0.jpg photo Hollanti009_zps4796b68l.jpg

Matkan varsinainen syy ja kohde oli kuitenkin Utrecht, jossa mun veli on vaihdossa. Tämä kaupunki oli paljon idyllisempi ja ihastuinkin siihen kovasti. Tykkään kaupungeista, joissa kaikkialle pääsee näppärästi kävellen, eikä tarvitse joka kerta miettiä, miten siirtyä seuraavaan paikkaan. Ruokapaikkoja oli todella paljon ja ainakin me osuimme sellaisiin, joissa ruokakin oli varsin hyvää! Lisäksi hintataso oli selkeästi Amsterdamia sopivampi. Utrecht on juuri niitä sellaisia kaupunkeja, joihin ei välttämättä tule mieleen mennä, mutta voin kyllä suositella käymään!

 photo Hollanti003_zpsljaqmqbz.jpg

Oli kyllä kaikkineen tosi mukava miniloma ja voisin kyllä tämän perusteella mennä Hollantiin toistekin! Onneksi veli oli valinnut noin kivan vaihtopaikan niin pääsi samalla näkemään itselle ihan uuden maan!

Palailemisiin! Mukavaa viikkoa taas kaikille :)

2 kommenttia:

  1. Varmasti ollut mielenkiintoinen matka! Amsterdam kyllä hieman kiehtoisi, joten ehkä sinne on joskus tehtävä jokin reissu... Ja ihastuttavia kuvia olet napannut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juu on se näkemisen arvoinen paikka kyllä :)

      Poista


Kommenttisi piristää päivääni, kiitos siitä :)