sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Resepti: 2x helpot suolaiset cocktailpalat

Kuten jo aiemmin mainitsinkin, eilen meillä vietettiin Henkan valmistujaisia. Päätettiin tehdä aika yksinkertainen tarjoilu, jossa oli vähän pieniä niin suolaisia kuin makeitakin juttuja. Seuraavaksi ajattelin jakaa mun kaksi lempparia suolaista cocktail-palaa, joita tehtiin. Ensimmäinen on niin helppo, että en tiedä, voiko sitä edes reseptiksi kutsua. Toinen vaatii vähäsen enemmän vaivannäköä, mutta helppo ja nopea on sekin!

Ruisnapit leipäjuustolla

Tarvitset:
- maustamattomia ruisnappeja
- paprika-chilihillo (meidän oli Jamm it! -merkkinen)
- leipäjuusto

Tämä resepti löydettiin täysin sattumalta, kun aika vastaavia maistatettiin jonkin aikaa sitten cittarissa. Tässä ei sinänsä ole mitään tekemistä vaan ruisnappien sisään laitetaan hilloa ja leipäjuustokuutio ja siinä se sitten onkin! Yksinkertaista ja maistuu sekä näyttääkin hyvältä.Toast Skagen -leipäset

Tarvitset:
- jokirapuja
- surimia
- creme fraichea
- sitruunaa/-mehua
- tilliä
- saaristolaisleipää

Tämä seos kannattaa tehdä jääkaappiin maustumaan jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Mulla oli tässä sellainen pieni purkki jokirapuja ja pussillinen Pirkan surimipuikkoja. Sellaisen satsin kanssa laitoin kokonaisen 2dl purkin creme fraichea. Eli siis valmistus tapahtuu näin: surimi ja rapu laitetaan ensin melko pieniksi paloiksi ja sekoitetaan sitten creme fraicheen. Silputtua tilliä ja sitruunamehua voi laittaa mausteeksi aika lailla oman maun mukaan - kannattaa maistella, että tietää milloin olis hyvä! Tämä sopii minusta parhaiten tarjottavaksi makean saaristolaisleivän kanssa.

 photo Tarjoilut001_zps6q1idzfy.jpg

Tässäpä pari ideaa, jotka maistuvat ainakin itselle tosi hyvin! On kyllä niin hyviä, että vois vaikka tehdä vähän pienemmän määrän näitä ihan itsellekin, ettei tarvitse odottaa seuraaviin juhliin asti :'D Voin kyllä lämpimästi suositella näitä tarjottavaksi, sillä molemmat saivat kovasti kehuja vierailta!

Huhhuh, joulu alkaakin yhtäkkiä olla jo hurjan lähellä. Mulla on nyt jotenkin tosi paljon juttuja, joista tekis mieli postailla, mutta katsotaan mitä kaikkea tänä vuonna vielä ehtii! Palaamisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Kommenttisi piristää päivääni, kiitos siitä :)