keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Resepti: Helppo ja herkullinen omenapiirakka

Muistelin, että olisin joskus kirjoitellut tänne omenapiirakkareseptin, mutta ilmeiseti en, koska en kerran sellaista löytänyt mistään! No nytpä se siis sitten tulee, nimittäin tämä on ihan mun suosikkileipomuksia. Reseptiä on tullut hiottua vuosien varrella ja se muotoutunut mun mielestä aika hyvään malliin. Tässä siis teillekin, jos haluatte kokeilla tehdä mun tavalla!150 g margariinia
1 dl sokeria
3 dl jahoja
1 kananmuna
1 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
päälle kanelia

Sekoita ensin sulatettu voi ja sokeri ja laita sitten sekaan jauhot. Tässä vaiheessa otan yleensä hiukan taikinaa syrjään, koska siitä voi lopuksi muotoilla päälle koristeita, kuten vaikka pienen rakkaudentunnustuksen tai ihan vaan kuvioita veitsellä tai vaikka pienellä piparimuotilla. Sen jälkeen loput ainekset sekaan ja taikinan sekoitus tasaiseksi. Valmiin taikinan voi kaataa ihan suoraan vuokaan (mulla ei ole ainakaan ottanut kiinni, vaikken olekaan erikseen voidellut) ja omenat päälle sekä mausteeksi hieman kanelia. Lopuksi sitten ne koristukset, jos siltä tuntuu ja piirakka paistumaan noin puoleksi tunniksi 200 asteeseen.

Siinäpä oli siis reseptiä taas vaihteeksi. Itse tykkään eniten omenapiirakasta vaniljajäätelön kanssa, mutta kyllä tämä piirakka maistuu aika hyvältä ihan yksinäänkin!

Kivaa iltaa! Toivottavasti pian saadaan asukuviakin taas. Tämä vuodenaika on kyllä tyylibloggaajan painajainen, kun aina ehtii tulla pimeä ja silloin kun olisi valoisaan aikaan vapaata, tulee lunta taivaan täydeltä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Kommenttisi piristää päivääni, kiitos siitä :)