perjantai 19. elokuuta 2016

Toulon, Marseille ja Aix-en-Provence

Viimeisen Ranska-postauksen julkaisu on päässyt pahasti venähtämään, mutta nyt sen vuoro viimeinkin olisi. Nizzasta, Cannesista ja Monacosta tuli kirjoiteltua jo aiemmin ja postaus löytyy täältä! Nyt kuitenkin viimeisten Ranska-kohteiden kimppuun!

Toulon

Kun menimme Touloniin, en tiennyt koko paikasta ennakkoon yhtään mitään! Tämä kaupunki taitaa olla matkakohteena jäänyt monia Etelä-Ranskan kaupunkeja tuntemattomammaksi, mikä on sinällään sääli, koska paikka oli todella ihana! Toisaalta kyllä hyvä, koska turisteja ei ollut hirveän paljon! Paikasta löytyi niin shoppailumahdollisuuksia, ravintoloita kuin rantaakin ja kaikki oli kuitenkin sopivan pienellä alueella, joten kävellenkin pääsi kiertelemään paikkoja hyvin!

Suositukset: Rantakadulla oli ihania pieniä ravintoloita, joista paria ehdittiin kokeilla ja molemmissa ruoka oli herkullista. Samat paikat tarjoavat myös aamiaissettejä, joten mikäs siinä viettäessä aamua herkut nenän edessä, auringossa aaltojen liplattaessa vieressä. Toinen vierailemisen arvoinen paikka on kaupungin vieressä oleva Mont Faron -vuori, jonne pääsee nousemaan köysiradan avulla. Korkeanpaikankammoisen ei kauheasti kannata kurkkia ikkunasta ulos matkan aikana, mutta näkymät ylhäältä ovat kyllä upeat!

 photo Toulon002_zps0heyukq5.jpg photo Toulon003_zpsmymc9so0.jpg

Marseille

Marseillessa tuli vierailtua vaihtoaikoinakin jokusen kerran, mutta en ole syttynyt kaupungille mitenkään älyttömän vahvasti. Ranskalaiset itsekin sanovat, että kaupunki on enemmän afrikkalainen kuin ranskalainen ja paikasta kyllä näkee, että siellä on muita Ranskan rannikkokaupunkeja köyhempää.

Suositukset: Marseillen satama on kaunis ja sen läheisyydestä löytyy parhaat ruokailu ja shoppailumahdollisuudet. Kaupungissa on myös paljon pienempiä liikkeitä, joista saa esimerkiksi kenkiä todella edullisin hinnoin! Vaihtoaikana kävin kerran Marseillessa kokeilemassa laitesukellusta ja sitäkin voin kyllä suositella testaamaan!

 photo Marseille001_zps80nduxsn.jpg photo Marseille003_zpsjnbquary.jpg photo Marseille002_zpsmufqerjy.jpg

Aix-en-Provence

Viimeisenä, mutta minulle henkilökohtaisesti merkityksellisimpänä matkakohteena meillä oli Aix-en-Provence. Olin kaupungissa vaihdossa kolmisen vuotta sitten ja täytyy sanoa, että rakastan sitä paikkaa! Kaupunki on idyllinen ja jotenkin todella ranskalainen. Vaikka paikka onkin varsin pieni, on se tupaten täynnä ravintoloita ja kahviloita, joissa istuskella katsomassa ihmisten kulkemista. Tätä kirjoittaessa tuli kyllä jotenkin ihan haikea olo, koska mun unelma olisi, että voisin asustella siellä vaikka pari kuukautta vuodesta!

Suositukset: Jos haluaa mennä piknikille tai ottamaan aurinkoa, kannattaa ottaa suunnaksi Parc Jourdan -puisto. Jos taas yöelämä kiinnostaa niin parhaat biletysmahdollisuudet löytyvät iltaisin Rue de la Verrerie -kadulta ja viikonloppuisin baarit oikeastaan täyttävät koko kadun! Jos taas haluaa hiukan haastaa itseään, voi mennä kiipeämään Mont Saint Victoirelle. Huipulle ei ole ihan helpoin päästä, mutta näkymät ovat kyllä kiipeämisen arvoiset!

 photo Aixenprovence005_zps8sjiy8bt.jpg photo Aixenprovence001_zpsivixfmac.jpg photo Aixenprovence002_zpsfvn9ycpc.jpg photo Aixenprovence003_zpsgqqnayur.jpg photo Aixenprovence004_zpsdunw7as4.jpg

Siinäpä niitä paikkoja taas tuli! Mä olen kyllä aina rakastanut Ranskaa ja siellä ollessa maan kulttuuri ja koko raskalaisuus alkoivat viehättää vain enemmän. Vaikka monesti kuulee ranskalaisia sanottavan ylimielisiksi tai epäkohteliaiksi niin mun kokemus on kyllä aivan toinen. Ainakin etelässä ihmiset ovat minusta ihanan avoimia ja iloisia!

Sellaista ylistystä tuli tällä kertaa :D Olivatko nämä kohteet teille tuttuja?

2 kommenttia:

  1. Aivan ihana postaus ♥ Itselle tuli ihan hirveä kaipuu Ranskaan!

    VastaaPoista


Kommenttisi piristää päivääni, kiitos siitä :)