maanantai 4. heinäkuuta 2016

Siena ja Firenze

Noniin sitten tulee seuraavaa matkapostausta Italiasta! Kirjoittelin aikaisemmin matkan kahdesta ensimmäisestä kohteesta eli Venetsiasta ja Bolognasta. Tällä kertaa olisikin sitten vuorossa matkan seuraavat etapit, jotka olivat Siena ja Firenze.

Siena

Kolmantena paikkana meidän reissulla oli pieni kaupunki kukkulan päällä eli Siena. Tämä kaupunki oli siis todellakin pieni, eikä siellä välttämättä kauhean pitkäksi aikaa nähtävää riittäisi, mutta parin päivän pysähdykselle se oli juuri sopiva! Tässä paikassa tunnelma oli vähän kuin olisi mennyt historialliseen aikaan ja sitä lisäsi vielä sekin, että kaupunkilaiset valmistautuivat joihinkin karnevaaleihin kun olimme siellä ja kaduilla soivat rummut ja harjoiteltiin lipunhettoja.

Suositukset: Tämä paikka oli jotenkin super-italianen! Ruoka ja esimerkiksi gelato olivat selkeästi halvempia kuin suuremmissa kaupungeissa, vaikka turisteja olikin paljon. Sienan keskusaukio Piazza del Campo oli myös ihana paikka istuskella auringossa ja katsella ihmisten menoa.

 photo DSC_0367_zps02io0tro.jpg photo DSC_0424_zpsuuc9n6og.jpg photo DSC_0421_zpsnvvimadk.jpg photo DSC_0338_zpsdm0qc1uq.jpg photo DSC_0372_zpsaym190ja.jpg

Firenze

Firenze on paikkana jotenkin sellainen "ihan kiva". Siellä on paljon nähtävää ja kaikkea hienoa, mutta toisaalta tunnelma ei ollut ihan yhtä ihana kuin pienemmissä kaupungeissa. Mutta isompi kaupunki taitaa väistämättä olla pieniä vähemmän idyllinen... Joka tapauksessa upeita palatseja ja patsaita löytyy joka aukiolta ja kadunkulmasta, joten paljon hienoa kyllä oli!

Suositukset: Piazzale Michelangelolta oli upeat näkymät koko kaupunkiin ja oli kiva seurata illan hämärtymistä ja valojen syttymistä. Ja herkkusuuna täytyy suositella myös jäätelöä sellaisesta paikasta kuin Festiva del Gelato. Mesta oli ihan keskustassa ja hinta-laatusuhteeltaan tosi sopiva verrattuna moniin muihin, joita katsottiin.

 photo DSC_0441_zpswkzgl9rl.jpg photo DSC_0503_zpsshzferch.jpg photo DSC_0478_zpsslxmtmxp.jpg photo DSC_0548_zps3vw2f7ww.jpg

Siinä siis pari paikkaa lisää! Matkapostaukset jatuvat seuraavaksi Napolilla ja retkillä, joita tehtiin sen lähialueille. Kaikkia muitakin postausideoita on tosin jo odottamassa, mutta voihan töihinpaluukiireet ja kaiken maailman sovitut puuhat. Mutta palataan, kun taas löytyy vapaa väli jostakin!

Kivaa uutta viikkoa taas kaikille :)

4 kommenttia:

  1. Wau mitä kuvia! Toi enkelinsiipikuva on tosi kaunis <3

    VastaaPoista
  2. Aivan ihania kuvia, niin tunnelmallisia :)) Sekä kivaa uutta viikkoa myös sinne!

    VastaaPoista


Kommenttisi piristää päivääni, kiitos siitä :)