torstai 21. heinäkuuta 2016

Nizza, Cannes ja Monaco

Nyt tulisi sitten matkajuttuja taaskin. Loppupuolella aletaan jo olla! Aiemmat postaukset Italian puolelta löytyvät täältä: klik, klik ja klik. Nyt siirrytään kuitenkin sitten seuraavaksi Ranskan kohteisiin. Tässä postauksessa tulee juttua Nizzasta, Monacosta ja Cannesista!

Nizza

Vaikka viimeaikaiset tapahtuma vähentävät varmasti monen halukkuutta matkustaa Nizzaan, on se mun mielestä yksi Ranskan upeimpia lomakohteita. Kilometrien pituinen rantabulevardi, paljon hyviä ravintoloita ja runsaat shoppailumahdollisuudet - kaikkea löytyy! Hintataso ei toki ole halvimmasta päästä, mutta ei nyt Suomeen verrattuna ole mikään erityisesti korkeampikaan. Vaatii kyllä hiukan aikaa ennen kuin Nizzaan voi taas matkustaa miettimättä kaikkia kauheuksia. Kurjaa, että niin kaunis paikka tuntuu tällä hetkellä enemmänkin surulliselta...

Suositukset: Tämä on hyvä kohde sellaiselle lomalle, jolla haluaa keskittyä rentoutumiseen. Majoitusvaihtoehdot Nizzassa ovat melko kalliita ja sen takia otimme majoituksen homestay-sivuston kautta. Sen kautta paikalliset vuokraavat ylimääräisiä huoneita talossaan ja saatiinkin yöpaikka ihan rannan tuntumasta sopivaan hintaan! Sellaista vaihtoehtoa kannattaa siis harkita!

 photo DSC_0865_zpsj6kokmx1.jpg photo DSC_0872_zpsr3et7ns3.jpg photo DSC_1047_zpscgf7zsz9.jpg photo DSC_1062_zpskldlzgxv.jpg

Monaco

Monaco on oikeastaan juuri sellainen kuin elokuvatkin kertovat ja mikä ennakkoajatus ainakin minulla siitä oli. Kaduilla pyörii luksusautoja ja satama on täynnä toinen toistaan suurempaa jahtia. Nähtävyyksiä on oikeastaan kaksi eli toisella puolella kaupunkia kasino ja toisella puolella ruhtinaan linna ja sitä ympäröivä vanhakaupunki.

Suositukset: Monacoon mennessä kannattaa vuokrata auto, sillä sen avulla siellä on helppo kiertää ja sinne pääsy on myös niin näppärintä. Me tehtiin kaupunkiin päiväretki Nizzasta ja siinä ajassa kaiken ehti nähdä paremmin kuin hyvin.

 photo Monaco002_zpslkh0ovjx.jpg photo Monaco001_zps7iuurgtn.jpg photo Monaco003_zps9bzcer9v.jpg

Cannes

Meillä kävi Cannesin kanssa siinä mielessä huono onni, että vaikka säät muuten matkan aikana suosivat, satoi siellä ollessa lähes koko ajan. Huonolla säällä mikään kaupunki ei tunnu ihan niin kivalta, mutta ehdittiin kuitenkin syödä hyvin ja käydä hieman shoppailemassakin. Ai niin ja mentiin sadetta karkuun leffaan, eikä salissa ollut muita. Ihme sakkia ne ranskalaiset, kun haluavat katsoa kaiken dubattuna ja englanninkieliset pyörivät tyhjinä :'D

Suositukset: Kukkulalta Notre-dame d'Esperancen luota on hienot näkymät satamaan. Suurin turistinähtävyys on tietysti Cannesin elokuvajuhlien järjestyspaikka ja sen vieressä on hauskaa käydä vertailemassa käsiään julkkisten katuun painamiin kädenjälkiin.

 photo Cannes003_zpssqxymfkr.jpg photo Cannes002_zpsxqltasnl.jpg photo Cannes001_zpsgscapegv.jpg

Seuraava matkapostaus onkin sitten jo viimeinen. Siellä tulee vielä juttua mun ranskalaisesta kotikaupungista eli Aix-en-Provecesta ja parista muustakin paikasta. Sitten on koko eurooppakierros saatu käsiteltyä. Kyllä näitä paikkoja tässä on ollutkin!

Palataan pian!

8 kommenttia:

 1. Olisiko sinun antaa joitain ravintolavinkkejä Nizzaan? Olimme vuosi sitten Nizzassa ja ihastuimme paikkaan totaalisesti. Ainoastaan syömämme ravintolaruoka oli usein ala-arvoista ja tuli huijattu olo. Yhden täydellisen ravintolan löysimme - Le Patio rantabulevardin yläpäässä. http://www.leshotelsduroy.com/en/hotel-la-perouse/your-comfort/patio-restaurant-nice

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän postauksen ruokakuvat olivat paikasta nimeltä La Maison de Marie ja se sijaitsee Rue Massenalla. Siitä tykkäsin ainakin kovasti! En ikävä kyllä muista muiden paikkojen nimiä tästä suoraan, mutta ihan ruokavinkkinä, jos simpukat maistuu Moules frites annokset on yleensä todella hyviä! :)

   Poista
 2. Ihana postaus ja vielä ihanammat kuvat. Ai että mikä reissukuume tässä vaan taas iskee.. :D Pakko oli tietysti myös samalta istumalta kahlata läpi Italia-postaukset

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitoksia ja kiva kuulla, että tykkäsit!! :)

   Poista
 3. Ihania kuvia! Olen itsekin menossa tolle seudulle syyskuussa, cant wait :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kivaa! Toivottavasti vinkeistä oli hyötyä :)

   Poista
 4. Oi tosi ihana postaus! Olemme kaverin kanssa menossa juuri noihin kohteisiin muutaman viikon kuluttua :D Kiitos vinkeistä!

  ❀ Cinderella Days ❀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mahtavaa, jos vinkeistä oli hyötyä! :)

   Poista


Kommenttisi piristää päivääni, kiitos siitä :)