lauantai 9. huhtikuuta 2016

Lempparipaikat Maltalla

Nonni! Nyt päästään turistipostauksiin sitten. Tänään vuorossa on mun lempparipaikkojen esittely ja päädyinkin tekemään top kolmosen niistä nähtävyyksistä tai alueista, joista tykkäsin eniten. Mikäli menet Maltalle niin näissä käymistä suosittelen!

Mdina

Tämä vanha kaupunki oli mun mielestä hurmaava! Päivällä ja illalla kaupungissa oli ihan erilainen tunnelma. Tykkäsin molemmista, mutta erityisesti pimeällä, iltavalaistuksessa ja tähtien loisteessa paikka oli jotenkin aika maaginen ja silloin paikka ei ollut myöskään enää niin täynnä turisteja. Plus Game of Thrones faneille portti saattaa näyttää varsin tutulta!

 photo DSC_7794_zpsmxdv5brf.jpg photo DSC_8282_zpslfyimdvz.jpg

Gozo

Myös täältä löytyi GOT:sta tuttua nimittäin tuo Azure Window. Maltan nähtävyyksistä suurin osa tuntuu olevan erilaisia kallioseinämiä, luolia ja kivirakennelmia ja aika montaa käytiin katsomassakin. Itse koin tämän kuitenkin ehkä niistä eniten näkemisen arvoiseksi! Käytiin kiertelemässä muutakin Gozolla ja esimerkiksi toi Xlendi bay, josta kaksi muuta kuvaa ovat, oli mun mielestä aika kiva!

 photo DSC_7819_zpsdcvwhnnv.jpg photo DSC_7804_zps05f1cx6t.jpg photo DSC_7800_zpszlvsxztw.jpg

Slieman rantabulevardi

Rantaakin Maltalta löytyy niin älyttömästi ja erilaisia lahtia on vaikka kuinka. Itse en oo hirveän innostunut auringonottaja ainakaan rannalla makaamisen muodossa ja tykkäsin eniten Slieman rannassa kävelystä, sillä maisemat olivat kauniit sekä pieniä ravintoloita ja kuppiloita löytyi joka lähtöön. Samasta paikasta pääsee muuten helposti myös lautalla Vallettaan, joka näkyykin kuvissa tuolla takana!

 photo DSC_7384_zpssndjsama.jpg photo DSC_7383_zpsowzccvu6.jpg

Yhteenvetona Maltasta voisin sanoa, että se on turistina siitä mukava kohde, ettei siellä oikeastaan ole hirveän paljoa ja kaikki on pienellä alueella. Linnat ja rannat näyttää kaikki melko samanlaisilta ja talot on kaikkialla rakennettu melko saman kaavan mukaan kalkkikivestä, joten kadutkin muistuttavat toinen toisiaan. Vuokraamalla auton päiväksi ehtii ihan hyvin käydä katsomassa kaikki nähtävyydet, mutta bussilla niihin ilmeisesti ei ole niinkään helppo päästä ja se vie aikaa vielä ottaen huomioon, että bussi edes ikinä imestyy paikalle :D Joka tapauksessa tämä on siis hyvä kohde ottaa rennosti! Tykkäsin paikasta ja Malta on varmasti mukava paikka asua kivan ilmaston takia, mutta turistina siellä riittää kyllä viikko paremmin kuin hyvin!

Ruokapostausta ja ravintolasuosituksia on tulossa sitten vielä erikseen myöhemmin! :)

6 kommenttia:

 1. Game of Thrones-fanille tuo saattaisi olla mahtava matkakohde! :D Sarjaa seuraavana en itseasiassa edes osannut kuvitella kuinka monessa maassa sitä ollaan kuvattukaan runsaan maastonvaihtelunsa ja tarinajakaumansa vuoksi! Jotenkin sitä aina olettaa, että pfft, toikin on varmasti kuvattu jollain greenscreenillä... Muttamutta, Maltahan vaikuttaa pikaisella googletuksella aivan mahtavalta kaupunkikohteelta, jossa voisi saada vähän arskaakin! :) Ihanat kuvat ja huikeat maisemat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä siellä kannattaa käydä! :) Joo GOTia on kyllä kuvattu vaikka missä... Mut hauskaa, että tuolla oli nuo pari ihan tunnistettavaa paikkaa!

   Poista
 2. Näyttää ihanalta! Mulla on just kunnon Game of Thrones putki päällä, kun pitäisi saada katsottua ne kaikki ennen kun uusi kausi alkaa tv:stä. Sitä on kai kuvattu myös Kroatiassa ja Irlannissa? Olisi siistiä päästä näkemään niitä kuvauspaikkoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on mun mielestä kyllä ja mahtaisko olla vielä jossin Islannissakin? Mut joo siinä sarjassa on kyllä hienoja maisemia!

   Poista
 3. Kaunista! Oon lapsena käynyt Maltalla. Täytyy sitä kai aikuisiällä käydä vielä uudestaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kannattaa käydä. Itsekin olin ollut viimeksi lapsena :)

   Poista


Kommenttisi piristää päivääni, kiitos siitä :)