sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Opiskeluista ja työelämästä

Eilen Facebook muistutti minua yhdestä päivästä tasan kuuden vuoden takaa. Kyseessä oli mun valmistumispäivä meikkaaja-stylistiksi.

Lukion jälkeen en tiennyt vielä yhtään, mitä musta tulisi isona. Hain opiskelemaan arkkitehdiksi, mutten päässyt. Sitten kuulin, että Turussa olisi mahdollista opiskella vuodessa itselleen meikkaaja-stylistin ammatti ja kiinnostuin heti. Se kuulosti niin sopivalta vaihtoehdolta välivuoden sijasta, koska kuten tästä blogistakin saattaa hiukan pystyä päättelemään, pukeutuminen on sellainen juttu, jota on tullut mietittyä. Lisäksi meikkaaminen kuulosti piirtelijän mieleen sopivalta hommalta. Ylioppilasjuhlien jälkeen laitoin siis hakupaperit menemään ja syksyllä aloitin opinnot TYA:lla.

 photo DSC_6411_zpsbli1vonx.jpg

Yhtäkään päivää en ole varsinaisesti tehnyt meikkaajan työtä. Olen tosin ollut tekemässä meikkejä yhdessä näytelmässä, kauppakorkean speksissä ja kavereille juhlia varten. Opiskeluvuoden aikana olin nimittäin ehtinyt vakuuttua siitä, että kauppakorkea voisi olla mua varten. Valmistumisen jälkeen alkoi siis lukeminen ja pääsinkin opiskelemaan - ja nyt kuusi vuotta edellisten valmistujaisten jälkeen koittaakin pian seuraavat!

En ole ihan varma, tiedänkö vieläkään, mikä minusta sitten isona tulee. Olisi tietysti aika makeeta, jos vaikka pääsisi tekemään sellaista hommaa, jossa voisi hyödyntää molemmista opiskeluista mukaan tarttuneita juttuja. Ensi viikolla alkaa kuitenkin työt markkinointiassistenttina ja siinä taitaa olla seuraava "koulu" mulle. Vaikka teoriaa on kuinka luettu nämä opiskeluvuodet, on tämä ensimmäinen kerta asioiden toteuttamiseen käytännössä.

Uudet jutut jännittää aina vähän, mutta on ihan mahtavaa päästä viimeinkin elämässä eteenpäin! Wish me luck! :)

14 kommenttia:

 1. Nykyään alan valitseminen ei todellakaan ole helppoa! Mahdollisuuksia on niin paljon, että itsekin olen kokenut hankalaksi löytää ala, jossa pääsisi toteuttamaan itseään mahdollisimman monipuolisesti. Tsemppiä uuteen työhön!
  http://roosanpikseliblogi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ihan samoja tuntemuksia mullakin! Kiitokset :)

   Poista
 2. Onnea uudesta duunista ja tsemppiä tulevaan! :)

  VastaaPoista
 3. Onnea uudesta työstä, kuulostaa kivalta :)

  VastaaPoista
 4. Onnea uudesta työpaikasta! :) Mun mielestä on hienoa, että tekemättömyyden sijaan tartuit haasteeseen ja kouluttauduit edes johonkin. Sitä ei ikinä tiedä milloin tai mihin se kipinä syntyy ja voi olla, että koulutuksesta on hyötyä vielä myöhemmin! Nykypäivänä ei voi laskea vain yhden vaihtoehdon varaan ja on tosiaan vaikeampaa päättää, mitä haluaa tehdä työkseen, koska loppuelämän työksi sitä voi sanoa enää hyvin pienellä todennäköisyydellä. Toivottavasti ne omat sävelet kuitenkin löytyvät ja pääset tekemään jotain mielekästä! Isot tsempit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin se tosiaan on, ei sitä tiedä, millaisiin kaikkiin töihin sitä vielä voi päätyä! Kai se oma juttukin ennemmin tai myöhemmin sitten löytyy :) Kiitoksia tsempeistä!

   Poista
 5. Mahtava juttu, paljon onnea kaikkeen uuteen!

  ps. Ihanan raikkaalta näyttää tämä blogin uusi ulkoasukin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Ja kiva kuulla, et tykkäät :)

   Poista


Kommenttisi piristää päivääni, kiitos siitä :)