tiistai 15. syyskuuta 2015

Kesän lajikokeilut: sup ja purjelauta

Moikka! Nyt olis viimeinkin vuorossa fiiliksiä tän kesän uusista lajikokeiluista eli suppauksesta ja purjelautailuista. Vaikka tämän vuoden osalta mahdollisuudet tällasien lajien harrastamiseen ovatkin hiukan ohi, niin tulkoon nyt ensi vuottakin ajatellen sitten jo :D Seuraavaksi siis mun mielipide ekan kokeilukerrn jälkeen näistä kahdesta lautailulajista.

Sup


+ helppo oppia
- jokseenkin tylsää

Suppauksen testaus on mietityttänyt jo aiempinakin vuosina ja nyt sitten lopulta tuli sopiva tilaisuus mennä kokeilemaan. Monet ovat tätä lajia kehuneet, mutta pakko sanoa, että itse en innostunut ihan hirveästi. Tää olis varmaan tosi kivaa jossain etelän kirkkaissa vesissä, kun näkisikin vähän enemmän. Ruissalon rannassa nähtävää ei sen sijaan juuri ollut, eikä mun käsivoimilla vastatuulessa melota mihinkään älyttömän kauas :D Oli siis ihan kiva kokeilla, mutta ainakaan tuolla samassa paikassa en ehkä uudelleen lähtisi suppailemaan.

 photo sup3_zps8867zif1.jpeg photo sup2_zpsoa2vbygc.jpeg

Purjelautailu


+ tää oli hauskaa!
- tekniikan oppiminen vie hetken

Purjelautailu oli alun pienien hankaluuksien jälkeen yllättävän hauskaa! Otettiin tähän lajiin alkuun Yyterin surfkeskukselta tunnin opastus ja voinkin lämpimästi suositella aloittamaan tän lajin opetuksen kautta. Tekniikassa oli hieman harjoittelemista, mutta konkreettisen opastuksen jälkeen päästiin liikkeelle aika helpolla ja tunnin lautailun jälkeen perusteet olikin jo jokseenkin hallussa. Mulle tuli kyllä tässäkin vastaan se, että kun käsivoimat eivät oo ihan huipussaan, välillä oli pakko laskea purje veteen ja lepäillä. Siitä huolimatta innostuin kyllä ja ensi kesänä aioin ehdottomasti mennä uudelleenkin!

 photo purje_zps908ieehm.jpeg photo nimetoumln_zps3mez6xll.png

Siinäpä siis mun kanta näihin kahteen kesälajiin! Moemmat olivat kyllä kokeilun arvoisia, mutta näistä mun mielestä purjelautailu vei kuitenkin ehdottomasti voitin. Oletteko te kokeilleen jompaa kumpaa tai molempia? Mitä itse piditte?

4 kommenttia:

 1. Purjelautailu kuulostaa mielenkiintoiselta, ehkä ensi kesänä kokeilen sitä ;)

  Mun mielestä suppailu on ihanaa! Naantalissa suppaillessa ainakin on kivat maisemat ja jos laudat vuokraa tarpeeksi pitkäksi aikaa, ehtii hyvin pidemmällekin (jos siis ei tuule kovaa). Mä haaveilen omasta suppilaudasta mökille, harmi vaan että merellä tuulee usein niin kovaa, ettei laudalle tulisi ehkä hintaan nähden tarpeeksi käyttökertoja. Voi kesä - tule jo takaisin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo veikkaan, että olisin kanssa jossain toisessa paikassa ja vähän tuulettomammalla säällä tykännyt enemmän! :D

   Poista
 2. Suppailu on tosi ihanaa! Kannattaa ottaa musiikit korviin ja lähteä yksin liikkeelle. Kokemus on silloin ihan erilainen :) Kannattaa myös valita se paikka huolella ja sitä myötä mitä taidot kehittyy ja tasapaino vakiintuu niin alkaa ne tuuletkin tuntumaan tervetulleelta haasteelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu täytyy varmaan antaa uusi tilaisuus sillekin lajille kunhan löytyy sopiva paikka :)

   Poista


Kommenttisi piristää päivääni, kiitos siitä :)