sunnuntai 9. elokuuta 2015

Kesävinkit Naantaliin

Moikka! Tällä kertaa olisi siis luvassa muutavia vinkkejä Naantaliin. Koska oon viettänyt kyseisessä kaupungissa suuren osan elämääni, ovat paikat tulleet aikas tutuiksi. Nyt on siis esittelyssä mun suosikkijuttuja :)

 photo DSC_3057_zps1h1hs1nz.jpg

Ruoka ja juoma

Naantalin rannassa ja vanhassa kaupungissa on paljon kivoja ravintoloita. Pitsan ystävälle suosittelisin Trapin pihaa tai Luostarin puutarhaa. Kokonaisuudessaan ehkä parhaat ruuat sen sijaan tarjoaa Ravintola Valborg, jonka sisäpihalla on myös ihana istuskella ihan vaan drinkilläkin. Illalla parhaat menot tarjoavat yleensä Merisali sekä Kaivohuone, jossa myös on hyviä esiintyjiä läpi kesän.

 photo DSC_3044_zpsbqjvwbam.jpg photo DSC_2988_zpsmechmx9j.jpg

Kahvilat

Cafe Pusa tarjoaa ehkäpä parhaita erikoiskahveja, mitä Naantalista löytyy. Toinen kokeilemisen arvoinen paikka on Cafe Amandis ja erityisesti heidän herkulliset vohvelinsa, joita tuli varsinkin nuorempana käytyä kaveriden kanssa syömässa. En ymmärrä miksen ole viime aikoina ollenkaan käynyt! (Molemmat paikat muuten tarjoavat myös majoitusta, mikäli on tarkoitus tulla käymään kauempaa.) Kolmanneksi täytyy nostaa vielä esiin Cafe Antonius, jossa on aivan sellainen tunnelma kuin olisi mummolassa tai jonkun kotona. Tarjoilu ei välttämättä ole maailman kummoisin, mutta paikka on sen verran hauska, että ainakin kannattaa kurkata sisään!

 photo DSC_2984_zpsegsa8jyd.jpg photo DSC_2956_zpson4wlkas.jpg

Muuta nähtävää

Luonnollisesti Naantalissa ne tunnetuimmat nähtävyys ovat Muumimaailma ja Väski, jotka on tietysti lasten kanssa se tärkein juttu. Jollei halua mennä ihan puistoon asti, mutta muumikrääsä kiinnostaa, kannattaa käydä Muumimyymälässä. Ainakin mun on joka kesä pakko käydä siellä hypistelemässä kaikkia muumikamoja :D Lisäksi suosittelen vierailua Wanha Naantali -kaupassa, joka on täynnä aivan ihanaa tavaraa! Ja vielä viimeiseksi paikaksi haluan vielä nostaa esiin Kuparivuoren kalliot, joille on kiva kiivetä istuskelemaan, piknikille tai katselemaan auringonlaskua. Se on ehkä mun kesäpäivän suosikkipaikka!

~~~

Siinäpä mun Naantali-vinkit tulivat pähkinänkuoressa. Näistä paikoista olen ainakin itse tykännyt ja voin siis myös suositella! Oletteko te käyneet Naantalissa? Mikä teidän mielestä on parasta?

2 kommenttia:

  1. Naantali on kyllä kiva! Kylpylän rannassa on Twentyknotsin sup-lautojen vuokrauspiste, just eilen käytiin siellä suppailemassa (päästiin melkeen muumimaailmalle asti ;)). Se on ehkä mun Naantali-suosikki tällä hetkellä, mutta onhan se vanha kaupunkikin ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei joo ihan totta! Oonkin nähnyt, et siellä on tollanen, muttei oo tullut itsekään käyty kokeilemassa. Pitäs varmaan myöskin mennä :D

      Poista


Kommenttisi piristää päivääni, kiitos siitä :)