tiistai 5. toukokuuta 2015

Mietteitä opiskelusta

Tänään ajattelin kirjoittaa sellaisesta aiheesta, joka nykyisin pyörii mun päässä hyvinkin paljon - nimittäin opiskelu. Tai ehkä vielä enemmänkin sen päättyminen. Mun opinnot on käytännössä paria tenttiä ja gradua vaille valmiina. Jotain extrakursseja toki saatan vielä kiinnostuksesta ottaa, mutta sitä katsotaan sitten syksyllä. Kuitenkin oon huomannut, että mitä lähempänä loppua tässä ollaan, sitä huonommaksi mun lukumotivaatio menee. Tuntuu turhalta enää opetella ulkoa Suomen BKT:n muutoksia viimeisen kahdenkymmenen vuoden ajalta, sillä nyt kaipaisi konkretiaa ja sitä todellista kosketusta tulevaan työelämään.

 photo DSC_0424_zpsxco8oxra.jpg

Olen nauttinut mun opiskeluajasta, mutta kyllä se on tunnustettava, että nyt sitä on nähty. Jotenkin silti tuntuu hurjalta, ettei tulevaisuudesta tämän jälkeen tiedä varmaksi vielä mitään. Sen kuitenkin tiedän, että pian on uusien haasteiden aika. Gradu on tietysti sinällään se ensimmäinen ja lähimpänä oleva haaste, ehkä opiskeluaikaan voisi mahtua vielä harjoittelukin... Luennoilla istuminen, loputon harjoitustöiden palauttaminen ja tenttisalin penkin kuluttaminen alkaa kuitenkin jo olla mennyttä elämää. Nyt on aika alkaa selvittää, mikä musta sitten oikein isona tulee!

 photo study_zpsrjjd6amn.jpg

Näissä tunnelmissa palaan silti vielä tenttimateriaalien ääreen. Toivottavasti kuitenkin viimeistä kertaa lukemaan ulkoa nippelitietoja, jotka sitten unohtuu päivää tentin jälkeen. Kivaa tiistaita kaikille!

4 kommenttia:

 1. Mä huomasin lukion kanssa just tuon, että mitä lähempänä loppua se oli, sitä laiskemmaksi tuli opiskelun kanssa. Vaikka ehkä se olisi pitänyt mennä juuri toisinpäin! Nyt pitäisi jaksaa lukea pääsykokeisiin, mutta laiskattaa. Tuohon toisen kuvan tekstiin voi samaistua ihan täysillä! Mutta niin, kiva postaus ja kiva lukea välillä opiskeluun liittyviä mietteitä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäsit! Kai se laiskuus vaan on ihmiselle luontaista :D

   Poista
 2. Heh, osuva kirjoitus. Joskus miettii että mitä niissä kaikissa tenteissä oikeasti opin :D Parhaiten opin harjoittelussa, oman alan töissä ja nyt gradua tehdessä. Hullua ajatella että koko opiskelija-aika on takana ja ihan oikeasti selvisin kunnialla niistä kaikista tenteistä (ja ihan just gradustakin!).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha sellasta se tenttihomma vähän on :D Mieluummin sitä tietysti haluis oppia jotain, minkä kokee hyödylliseksi! Mutta toisaalta jollain sitä oppimista tottakai on sitten mitattavakin...

   Poista


Kommenttisi piristää päivääni, kiitos siitä :)