keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

#tissit

Kirjoitin tämän tekstin, kun näin Maisa Torpan parin päivän takaisen silikoniylistyksen. En heti ollut varma, halusinko kuitenkaan ottaa asiaan julkisesti kantaa. Silti lopulta päätin, että nyt käsitellään tissejä yhden kerran sitten munkin blogissa.

Miten tuntuukin, että rinnat ja niiden koko on ollut esillä blogeissa viime aikoina hirveän paljon. Janni Hussi kirjoitti pari viikkoa sitten hauskan tekstin asiaa koskien. Sen lukemisen jälkeen jäi hyvä fiilis. Maisan kirjoitus sen sijaan jätti kyllä enemmänkin sellaisen fiiliksen, että oli vaikea uskoa sitä, mitä oli juuri lukenut. Eipä niin, että jälkimmäisen kohdalla saattoi kyseessä olla mainoskikka juuri alkavaa ohjelmaa ajatellen, mutta kurjaa, jos esimerkiksi joku nuori tyttö kyseisen tekstin luettuaan joutuu kokemaan itsetunto-ongelmia omasta rintavarustuksestaan.

Itsehän en tiedä, millaista olisi olla isorintainen nainen. Toki voin tunnustaa, että onhan sitä joskus tullut mietittyä, että olisihan niitä tissejä saanut enemmänkin tulla. Kuitenkin mun kropan muihin mittasuhteisiin nähden, on tämä saavutettu rinnanympärys sopusuhtainen. Itse en ole koskaan kokenut asiaa mitenkään ongelmallisena. Ja mitä miehiin tulee, jos oon tällä menettänyt jonkun sellaisen, joka olis mut tissien perusteella valinnut, niin tervemenoa.

 photo lautakuva_zpsb4ncs9ge.jpg

Mulla ei ole mitään sitä vastaan, mikäli joku haluaa laittaa silikonit. Se on toki jokaisen aivan oma päätös. Mun mielestä on kuitenkin kamalaa, että yritetään syöttää ihmisille sellaista kuvaa, että suuret rinnat tekevät sinut jotenkin paremmaksi. Itse olen onneksi päässyt jo siihen ikään, ettei tällaiset omaa itsetuntoani horjuta, mutta jos olisin lukenut samanlaisia juttuja vaikkapa 18-vuotiaana, olisi tilanne saattanut olla toinen.

Siispä jonkinlaisena yhteenvetona näille höpötyksille - toivon todella, että suurimmalle osalle niin naisista kuin miehistäkin on vielä sentään merkityksellisempää se, mitä on pään sisällä kuin kylkiluiden päällä.

8 kommenttia:

 1. Hyvin kirjoitettu! Ja pakko myöntää että toi kuva nauratti ;) Mun mielestä on kamalaa, että joku ihan ylipäätänsä joutuu kamalasti ajattelemaan omia tissejään. Mä en ainakaan ajattele niitä oikeastaan ollenkaan. Ne vaan on. Siis ei kai joku oikeasti määritä itseään tai elämäänsä sen perusteella, miten isot tissit on? (Tai pienet.) Mä ymmärrän että nuorena tissien koko saattaa mietityttää, mutta mistä sekin on lähtöisin? Mediasta ja "kauneusihanteista" ja siitä, että luullaan että miehet tykkää jos on isot tissit. Eihän kaikki miehet edes tykkää. Miksi ylipäätänsä jostain tisseistä pitää edes puhua? Eihän jengi puhu muidenkaan ruumiinosien koosta, ainoastaan seksuaalisuuteen liittyvien ruumiinosien (:D) koot on tasaisin väliajoin pinnalla mediassa. Miksi oi miksi? Maailmassa on niin helvetisti oikeitakin ongelmia ja aidosti kiinnostavia puheenaiheita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oon kyllä aivan samaa mieltä. Aika paljon olis tärkeämpiäkin asioita!

   Poista
 2. Tosi hyvä kirjoitus! Nauroin tuolle kuvalle maha kippurassa, sillä noita lankkuvertauksia on tullut vuosien varrella kuultua melkoisesti :D Eivät ehkä aikoinaan naurattaneet mutta nykyään senkin edestä sitten. Hyvin samanlaisia kuin sinulla olivat omatkin ajatukseni tuon tekstin luettuani. Kummasti vaan tuntuu miehiä riittävän meille pienirintaisillekin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo onneksi ei maailmassa kaikki sit lopulta olekaan niistä tisseistä kiinni :D

   Poista
 3. Itse voin kertoa, että olin hämmentynyt ja ehkä jopa surullinen, kun huomasin muutama vuosi sitten ylä-aste ikäisten tyttöjen käyttävän todella suuria push-up rintsikoita. (Joista huomasi etteivät ollut aidot verrattuna tyttöjen kokoon)..Ei sillä että ne olisivat suurta vääryyttä, mutta teini-ikäisten tyttöjen elämän ei kuuluisi pyöriä kuppikokojen ympärillä. Kuitenkin siinä iässä keho vasta kehittyy ja muokkaantuu omanlaisekseen. Arvostakaa tytöt itseänne !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävää, jos meininki on mennyt tuollaiseksi! Tuntuu, että nykyään tarvitsee ihan liian aikaisin yrittää olla aikuinen...

   Poista
 4. Kommentoin kirjoitustasi todella jälkijunassa, mutta menköön. Olen täysin samoilla linjoilla kanssasi! Tuntuu, että ulkonäkökeskeisyys on todella pinnalla tällä hetkellä, ainakin jos mediaa seuraa. Eikö kuitenkin luonnollisten tai vähemmän luonnollisten maitorauhasten koon vertailun sijaan olennaisempaa ole luonne tai hyvät käytöstavat? Mitä väliä tissien koolla oikeasti on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan oikein! Harmillista, että joskus tuntuu, ettei niitä tärkeitä asioita huomioida ollenkaan tarpeeksi...

   Poista


Kommenttisi piristää päivääni, kiitos siitä :)